Logo

Startside Om samlingen Kameraerne Artikler Kataloger Kontakt Links

  Forside 01  Sidst opdateret:
2/8 - 2017

Nyt i:

Rejsekamera
Atelierkamera
Nellerød
Andre typer kamera
Bælgkamera
Spejlrefleks, plade
Boxkamera, plade
Pladekamera
Stereokamera

Kataloger

Denne side handler om min samling af gamle og antikke kameraer.

Jeg har i omkring 25 år samlet på gamle og antikke kameraer. Min samling omfatter over 650 kameraer plus en del tilbehør fra perioden ca. 1880 - 1985, og med hovedvægten lagt på de ældre apparater.

Jeg synes at det er synd, at det kun er mig selv der nyder godt af de gamle, og ofte smukke ting, så derfor har jeg valgt at vise dem frem på denne side.

Det er min hensigt, at siden skal fungere som et "katalog" over genstandene i min samling. Der vil  løbende komme nye ting til samlingen og jeg vil prøve at skrive lidt artikler, så kig forbi en gang imellem, så er der sikkert sket noget nyt.

 Kjeld Jensen

Nyt menupunkt: Kataloger
Jeg har indscannet en stabel gamle fotokataloger fra 1890'erne til 1930'erne. Gå på opdagelse i dem, der er meget godt læsestof.
 
Nye kameraer siden sidste opdatering:
Denne gang er der mange gamle og fine trækameraer. Det er desværre på baggrund af, at Danmarks Fotomuseum lukker med udgangen af 2017, og at jeg har kunnet købe nogle kameraer derfra. 
               
               

Hele 2 nye Nellerød kameraer

JPA 165 og JPA 282 fremstillet af den legendariske danske snedker Jens Poul Andersen indgår nu i samlingen.

Udlån af kamera til filmroduktion

Kameraet, der ses på billedet herunder, har i foråret 2017 været udlånt til optagelserne af den næste Lars von Trier film. Der er tale om et Ica Halloh 506. Filmen kommer til at hedde "The house that Jack build", og skulle komme i biograferne i 2018. Der er tale om en gyserfilm.