Logo

Startside Om samlingen Kameraerne Artikler Kataloger Kontakt Links

Om min samling

 

I skrivende stund omfatter min samling næsten 900 apparater, og en del tilbehør. Jeg har det hele udstillet i et stort rum på loftet. Min samling består af et bredt udvalg af kameraer fra ca. 1880 -1960, og desuden spejlreflekskameraer helt frem til omkring 1985. Jeg er specielt fascineret af apparaterne fra før 1. verdenskrig, da de ofte er meget dekorative og med mange finurlige tekniske løsninger. En ret stor del af samlingen består af de gamle rejse- og atelierkameraer udført i poleret mahognitræ med messingbeslag og optik.

Jeg bliver tit spurgt om, hvorfor jeg er begyndt at samle på gamle kameraer. Det må nok være en kombination af, at jeg godt kunne lide at fotografere, og så en fascination af gammel teknik. At mange af de gamle kameraer så tilligemed er ret smukke, er også en vigtig detalje.

Jeg begyndte så småt at samle på kameraer omkring 1992. Jeg havde på det tidspunkt et par gamle kameraer, men begyndte så at kigge målrettet efter flere af dem på loppemarkeder og i ”Den Blå Avis”. Det udviklede sig efterhånden til en egentlig samling. I 1993 opdagede jeg så, at der fandtes en forening for samlere af  ”fotografika” – altså alt hvad der har med fotohistorie at gøre (udstyr og billeder). Foreningens navn er Dansk Fotohistorisk Selskab, og jeg har siden haft utrolig meget glæde af at være medlem.

 

I starten kunne samlingen være på en enkelt hylde, så to, og senere blev det til to hele reolsektioner, som stod i stuen. I 1999 købte min kone og jeg et nedlagt landbrug, og så fik jeg et helt lille værelse til samlingen. Da jeg har en forkærlighed for de store kameraer af mahognitræ og messing, blev værelset med tiden også for lille. Nu har jeg så indrettet det gamle høloft til udstillingslokale. Her kan jeg boltre mig på 60 m2, og jeg synes selv, at jeg har fået lavet en seværdig udstilling af min samling.

 

 

 


Da jeg synes, at andre også skal kunne nyde mine apparater, har jeg valgt at lave denne side, hvor jeg viser dem frem. Jeg har også vist samlingen frem i den lokale avis og i TV-Midtvest, og så har jeg været med i ”Hvad er det værd” på DR 1. Siden da har jeg også fortalt om min samling i radioprogammet "Fri leg" på DR-P4.

I slutningen af 2021 har jeg lavet en lille video sammen med Den blå Avis, som du kan se ved at klikke her: DBA's samlere. Jeg har også deltaget i Christian Monggaards podcast "Samlerne", som du kan høre ved at klikke her: Samlerne #33. I efteråret 2022 har jeg igen været i TV-MidtVest' og det kan du se her: TV-Midt-Vest

     

Hvis du har lyst til at komme og se samlingen, eller hvis du har noget som du gerne vil donere til den, så er du velkommen til at kontakte mig på E-mail.

E-mail: popteknik@hotmail.com